Гражданите на България се надигат срещу шистовия газ

Флашмоб против добиването на шистов газ ще бъде проведен на три места във Варненско днес. Акции ще има от 10 часа на площада във Ветрино, от 12 часа в центъра на Вълчи дол и от 13:30 часа в центъра на Суворово. Събитието се организира от гражданско сдружение „СИЛА“ в подкрепа на жителите на трите населени места и на жителите на останалите шест области, в които се предвижда да започнат проучвания за добив на шистов газ.

Целта е да се насочи общественото внимание и активизират гражданските позиции по отношение на предстоящия добив на шистов газ, да се прекъсне порочната практикана гражданско мълчание и страх, да се от реагира светкавично за проблем, който е пряко свързан с населението на няколко области, с тяхното съществуване, за техните поколения, за почвата, от която се раждат благата, които слагат на масата, за водата,за нелечимите болести, за нарушение на детеродните функции на жените, посочват организаторите.

Източник :  Dariknews

 

Утре, 05 август, петък пред БНТ (ул Сан Стефано 29) от 19.00 часа, граждани ще настояват за излъчването на документалния филм GASLAND по националната телевизия. За повече информация посетете страницата  във Facebook.

 

 

В понеделник 08 август  между 19:00 и 19:30 пред Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (ул. “Славянска” и ул. “Раковски”), София ще се проведе мирен протест срещу проучванията и добива на шистов газ в България. За повече информация посетете страницата  във Facebook.

Коментари
Вашият коментар