За контакти

Уеб сайтът се поддържа от инициативен комитет „За чиста България“, гр. Варна. Инициативният комитет е създаден през август 2011 г. от граждани на град Варна с основна цел забраната на проучванията и добива на шистов газ на територията на република България. В сайта се стремим да информираме хората за рисковете, които метода „хидравлично разбиване“ (fracking), използван при проучванията/добива на шистов газ, причинява на подпочвената и питейна вода, земята, въздуха и здравето на човека. Опитваме се да обхванем случващото се в тази сфера както в България, така и по света.

Ако желаете да се свържете с нас, пишете на zachista.bulgaria@gmail.com. Телефон за контакти: +359988820310.

Може да се свържете и със създадените локални организации по градове чрез регионалните Фейсбук групи.

Коментари
 • Дона Пикард казва:

  По повод сондажа в с. Рогозина, на сайта Ви пише, че информация за технологията и друга документация е отказана, и че е заведено дело.

  Делото е за отказаната информация ли? Много съм заинтересувана от казуса, мога ли да помогна с нещо?

  Аз самата се опитвам да изкопча информация за планираните сондажи от канадската Park Place Energy Corporation, които открито заявяват, че българското правителство им е разрешило да добиват шистов газ в район Вранино (координатите са дадени в Държавен вестник, брой 80 от 12 окт 2010 г.), но адвокатите им в България също твърдо отказват информация.

  Поздрави,

  Дона

 • Paris protest казва:

  Zdraveite 6te napravim protesta paris na 17.01
  eto i sabitieto
  https://www.facebook.com/events/309075642468656/
  Blagodaria vi za vsi4ko i do skoro .

 • Пламен Пенев казва:

  Моля, разпространявайте тази група: http://www.facebook.com/groups/409095602459539/

 • WARA MARA казва:

  Добър ден,

  Изпратих няколко запитвания до zachista.bulgaria@gmail.com, но за съжаление не получих никакъв отговор. Свързах се с Европейската Комисия и с Environment Directorate-General, Unit F.1 – Chief Economist, Impact Assessment & Evaluation. От там ми отговориха най-учтиво и ако ви интересуват отговорите мога да ви ги изпратя още веднъж по пощата, на немски и английски.

  Ще се радвам на отговор!

Вашият коментар